Wednesday, June 29, 2011

absurd.

salam dan selamat sejahtera..

tangan ni sebenarnya tak ada apa yg nak ditaip..tapi memandangkan keadaan kat sini makin baik.jiwa makin pulih..hati makin tenang.  Dan semua semakin baik. Maka, boleh kembali berpoya-poya di ruangan comot ni.

Ahha ! "Kau si comot bertambah comot ya sejak dua kebelakangan ni"

'tak pelah, nnt tuan tanah akan bersih kan balik ok?"

Kat sini, semua yang jadik indah-indah. Alhamdullillah Tuhan.

Nampak tajuk entry kat atas tu sayang? :)

Yup, absurd lah..tak logik dan masuk akal sayang. awak cakap saya remove awak? ye? dan kemudian macam mana lah kalau dah diremove boleh pulak awk nk remove saya, wahai sayang?

OK, macam ni, selalu lah saya tnya kat roomate awk.kenapa lah saya tak boleh nk post komen kat wall awak. selalu pertanyaan tu keluar. awal sebelum semua menjadi semakin kritikal. susah. mmg susah. Saya remove awk, dan saya sangat bodoh untuk tanya kenapa semua nya? Ya, bodohlah saya agaknya. Kan sayang?

Kalau masing-masing pertahankan diri. Masing-masing kata nak betul. Maka, betul lah masing-masing.

Saya tau saya bukan yang baik. Saya tau saya bukannya cukup kuat dalam menahan nafsu marah. Sebab ini adalah diri saya. Marah bila perlu, menangis bila mahu..Saya bukan pura-pura. Yang boleh tersenyum dalam marah. Yang boleh ketawa dalam kecewa. Bukan.

Tapi janganlah kondem saya teruk sangat dalam blog awk. Sebab saya tak da masalah langsung dengan awak.. Jangan keterlaluan sayang.

Walau jadiknya mcm ni, walau jahatnya saya.walau hinanya saya (ye, pandangan awk kan?). Saya tau ni semua salah faham. awak tak nak maafkan saya ya? tak pe..saya tau mmg saya ni kan sejahat-jahat umat. dan sebaliknya pada awak. ;) ya, saya mengaku awak mmg sangat baik pada saya.

Allah susah lah nak berbincang macam ni. awk terlampau keras kepala. isu remove.

     Wallahi, wabillahi, watallahi.


sy tak remove awk.

Hebat awk kan? untuk awak cukup semua sumpah penuh saya lafazkan. :)

Oh lupa, tapi mungkin xcukup lengakap kot.

Yalah, manusia macam saya ni kan.. Hahahah.. Jahat ya? Mulut longkang ya? Yalah yalah yalah. saya lah tu.

Lagi sekali saya ingatkan, jangan cakap saya amik kesempatan atas awak. saya xsuka berhutang budi.

Printer ke yang awak maksudkan?  Printer? wahai sayang. Cukuplah. Saya tau benda tu bukan yang sepatutnya nak awak persoalkan. Awak tau saya macam mana. itu sahaja.

Nak tau? saya memang jahat. Yup! dari Semester 1 sampai semester 6, bukan ke saya memang jahat?

Banyak yang membawa cerita, untuk bukak mata awak kan? siapa saya yang sebenarnya? Tapi...dari dulu smaapi sekarang, benda tu sikit pun tak kjadik kudis. Malah, semakin baik. Siapa yang jahat? Allah mempermudahkan jalan saya. Salah kah saya?

Fikir lah sendiri, awak bijak. akal yang allah kurniakan untuk awak sangat cerdas. Cukuplah, dah malas saya nak panjangkan cerita ni semua. Ya kalau saya bersalah, maka salah lah saya. Kalau jahat saya, maka jahat lah saya. Terpulanglah lah awak untuk menilai siapa saya. Dan untuk gadis yang baik itu juga. Lama sudah saya maafkan awak. Sampaikan semua kenangan kita bersama, dah semua saya campakkan ke mana-mana.

Cukup, jangan provok saya berlebih-lebihan.

Atau,kata ganti diri ini akan berubah. Sekian.


Kau hebat, sampaikan tak boleh memaafkan. Tapi ingat, Allah lagi hebat. Tapi boleh memaafkan.

Kau memang baik, kawan !

1 comment: